In 2016 taxichauffeurs niet meer vakbekwaam, alles kan alles mag!

Ja, u leest het goed. Per 1 januari 2016 schaft de overheid het vakdiploma af wat men al jaren nodig heeft om ondernemer te worden in de taxibranche.

taxis-schipholNa het fiasco van de wetswijziging in 2000 een tsunami van gelukzoekers te hebben gehad, besluit de minister nu maar weer even dat iedereen zomaar een vergunning kan halen. Wat er gaan gebeuren is simpel:  Nog meer taxichauffeurs dus nog meer concurrentie. Een aantal bestaande taxibedrijven zullen omvallen.  A omdat ze de concurrentie niet meer aan kunnen en B bij loonbedrijven stappen chauffeurs op, want die kunnen met alleen een auto te kopen ZZP’ er gaan worden.

Ja, minister, alles om banen te creëren hè! Alles in de lijn van de eu. De oud gediende in de taxibranche delven het onderspit. Is het niet van de moordende concurrentie dan wel door het tuig wat erbij komt (lees waar de banen voor gecreëerd worden). Als je momenteel in Amsterdam, Den Haag of Schiphol kijkt wat er gemiddeld achter het stuur van een taxi zit dan weet je genoeg.

Tip: Een betrouwbare taxi naar Schiphol nodig? Kijk eens hier  bij taxibestellen, taxi’s en taxibussen t/m 8 personen. Vervoer door heel Nederland tegen vaste en scherpe tarieven.

Loop je op Schiphol uit de draaideuren Schiphol Plaza op dan wordt je hartelijk ontvangen door van buitenlandse komaf komende ronselaars, die je graag voor de hoofdprijs naar je bestemming rijden! Het is zelfs een soort maffia tachtig clubje. Ga je er bij staan om ook mensen aan te spreken of ze een taxi willen of parkeer je je taxi op de locaties waar hun vriendjes staan dan wordt je bedreigd. Helaas lezen we daar natuurlijk weer niets van in de media.

Ja, daar sta je dan in je driedelig kostuum, met een dure Tesla en een pak schuld uren op je ritje te wachten. Terwijl je vanaf de standplaats ziet dat de snorders er met je werk vandoor gaan. Het moet niet gekker worden hier!

Wat de chauffeurs op Schiphol deden was het werk neerleggen, als protest…….. Je zou bijna denken dat er net als in 2000 nu weer een nieuwe taxioorlog zou komen. Persoonlijk denk ik het niet. Het heeft allemaal te maken met verdeel en heers. Buiten dat zijn Nederlanders wat dat betreft makke schapen. Wanneer komen we nu met z’n alle in actie? Bijna nooit toch meer. We zijn moe van die politiek hier. Ze luisteren niet naar het volk. Ze doen gewoon wat ze willen en negeren de mening van het volk. Nu op moment van schrijven ook weer een mooi voorbeeld: Het merendeel van de mensen willen geen asielzoekers in hun gemeente, maar toch gebeurd het. De mensen worden wel door hun gemeente even “netjes geïnformeerd” met het komen van deze nieuwe gasten in ons land.

Soms denk ik dat  we geen democratie hebben, soms denk ik dat ook “onze” politiek slecht marionetten zijn……….